Termoenergetica a reluat furnizarea apei calde în Sectorul 3, iar bucureștenii afectați de lipsa agentului termic vor plăti facturi mai mici

356

Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat marți prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul propriu că a reluat  furnizarea apei calde la parametri normali pentru locuitorii din Sectorul 3. Societatea mai spune că va reduce costul facturilor curente pentru locuințele afectate de lipsa apei calde din sectoarele 2 și 3.

Potrivit companiei municipale, în prezent se află în curs de finalizare o singură lucrare, care afectează cinci puncte termice din cele peste 200 existente din Sectorul 3, această urmând să fie terminată în cursul acestei seri.

Conducerea Termoenergetica nu a ezitat să arunce răspunderea pentru problemele cu care se confruntă locuitorii din Sectorul 3 al Bucureștiului pe Ministerul Economei, care a închis CET Titan din 2012, și pe actualul primar Robert Negoiță, pe care-l acuză ne neimplicare și de lucrări defectuase de deviere a rețelei când a fost construită parcarea subterană de sub Bulevardul Decebal, pe care le-a realizat Primăria Sectorului 3.

Citește și: Probleme mari pentru Negoiță. PSD i-a pus „gând rău”

“Problemele existente în Sectorul 3 cu privire la funcționarea apei calde sub parametrii normali nu sunt de ieri de azi, nu sunt din acest an. Ele au început după dispariția CET-ului Titan (aparținand Ministerului Economiei) în anul 2012, dispariție ce a făcut ca acest sector să devină o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării. Având în vedere experiența de două mandate a actualului primar de Sector, care știe și știa de această problemă încă de la început, nu înțeleg de ce abia acum este prima dată când ne este transmisă o adresă oficial – iar când spun prima dată mă refer la faptul că din verificările efectuate în instituție rezultă că nu a fost trimisă nici o altă adresă pe durata ambelor mandate – fix cu două luni înainte de finalizarea acestui mandat. Cetățenii Sectorului 3 sunt și cetățenii Municipiului București, iar problema termoficării este problema întregului oraș și în acest domeniu actualul primar de sector nu a făcut nici un demers pentru a ne sprijini. În acest context, îi reamintesc primarului Sectorului 3 de problemele cauzate sistemului de termoficare de modul defectuos în care au fost realizate (de către Primăria Sectorului 3) lucrările de deviere a rețelei, pentru realizarea lucrărilor la parcarea subterană din Bulevardul Decebal. Acest mod defectuos a avut drept consecință faptul că timp de două săptămâni la începutul sezonului de încălzire 2019 -2020 nu s-a putut furniza cetățenilor apă caldă și căldură în această zonă. Situația a fost remediată de către compania noastră, după efectuarea unui circuit paralel de conducte”, a declarat directorul Companiei Municipală Termoenergetica, David Alexandru Burghiu.

De  asemenea, Compania Municipală Termoenergetica București susține că va acorda o diminuare cuprinsă între 16 și 24% la factură lunii curente ținând cont de neplăcerile cauzate clienților. Diminuările vor fi calculate în funcție de perioada și orele de nefuncționare pentru toate zonele afectate din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

Termoenergetica susține că, în prezent, zonele unde apă caldă se furnizează deficitar sunt  zone punctuale, iar acest lucru este că urmare a realizării lucrărilor de reparații a conductelor de termoficare, sau cele pentru remedierea avariilor apărute în sistem.