Scandal cu Ivan Patzaichin în centrul Bucureștiului: Primăria Sectorului 3 l-a lăsat fără teresa și pontonul de pe Dâmbovița! Robert Negoiță: „Arătau jalnic”

1048

Ivan Patzaichin, 69 de ani, a rămas fără teresa, pontonul și insula de stuf de pe râul Dâmbovița, din București. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a decis construirea mai multor terase.

În 2013 Ivan Patzaichin a convins primăriile să-l lase să amenajeze o parte din râul Dâmbovița pentru ca bucureștenii să se poată plimba pe apă cu o combinație de lotcă și canoe.

ONG-ul lui Ivan Patzaichin, care oferea plimbări gratuite cu barca, a gestionat o terasă rustică și un ponton plutitor unde trăgeau și stăteau bărcile, dar acestea au dispărut după decizia Primăriei Sectorului 3.

Citește și: Robert Negoiţă vrea un nou mandat şi va candida independent. Ce spune despre Primăria Generală, dacă Gabriela Firea merge spre Cotroceni

Din 2017, bucureștenii s-au putut plimba gratuit cu bărcile puse la dispoziție de asociația fostului campion, dar Primăria Sectorului 3 și Primăria Capitalei au încurajat construirea unor cafenele și terase pe spațiul verde.

Reprezentanții ONG-ului lui Patzaichin spun că li s-a promis că vor primi un loc pe malul Dâmboviței, dar pentru moment nu s-au ales cu nimic.

Așteptam să fim chemați la negocieri, dar nimic. Primăria Sectorului 3 a privatizat totul”, au declarat membri ai Asociației Ivan Patzaichin.

Aveau niște chestiuni care nu reprezentau o capitală europeană. Nu le încurajez și nu pot fi de acord cu ele. Se referă la terasa și la pontonul, ambele rustice, deținute inițial de ONG. Asociația lui Ivan Patzaichin făcuse un restaurant și apoi un ponton care arătau jalnic”, a declarat Negoiță pentru Libertatea.