Săptămâna viitoare s-ar putea relua circulația pe Bulevardul Decebal. Șoseaua e închisă din iunie

645

Săptămâna viitoare s-ar putea deschide, în sfârșit, circulația pe Bulevardul Decebal, a transmis primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. Primăria Sectorului 3 a închis pe 19 iunie capătul dintre Piața Muncii al Bd. Decebal. Motivul: zona carosabilă urma să fie excavată, pentru a permite construcția unei mari parcări subterane, în care să aibă loc peste 700 de autovehicule.

Inițial, Primăria Sectorului 3 a anunțat că circulația se va relua pe 15 septembrie, odată cu începerea noului an școlar. Din păcate, însă, circulația nu s-a reluat nici până acum. La jumătatea lunii octombrie, Alin Panait, directorul Algorithm Rezidential S3 SRL – societatea primăriei de sector care construiește parcarea – a precizat că obiectivul era ca șoseaua să se deschidă până la finele anului.

În context, la acel moment, consilierul local USR Liviu Mălureanu a explicat că, de fapt, constructorii știau din start că circulația pe Bulevardul Decebal nu se va putea relua în septembrie. Dar, de vreme ce primarul Robert Negoiță apucase să promită acest lucru, constructorii n-au avut cum să-l contrazică în spațiul public.

Citește și: OAR Bucureşti şi Primăria Sectorului 3 organizează concurs de soluţii pentru amenajarea malurilor Dâmboviţei în sector

Una peste alta, din octombrie până acum, la parcarea din preajma Pieței Muncii s-a lucrat. Așa că – după cum reiese dintr-o imagine publicată de Asociația Metrou Usor – la începutul acestei săptămâni porțiunea dintre Strada Dristorului și Piața Muncii era asfaltată în întregime.

Întrebarea este: dacă lucrările de suprafață la parcarea din Bulevardul Decebal s-au încheiat, de ce nu se dă drumul la trafic? Mai ales că, atâta vreme cât bulevardul rămâne închis, circulația rutieră din zonă e deviată pe străzile înguste din jur, care adesea ajung să se blocheze din cauza numărului mare de mașini.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a transmis că în zonă se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea traficului. “Mai avem puțin de muncă pentru a pune in siguranță toate zonele în care lucrăm. Încercăm să deschidem 4 benzi săptămâna viitoare!”, a transmis Robert Negoiță.