S-a aflat! Aici este locul secret unde sunt ținuți românii aduși din China cu un avion militar

1101

În timp ce coronavirusul face tot mai multe victime, doi români sunt ținuți în carantină într-o clinică din Capitală.

Virusul fără leac răpeşte tot mai multe vieţi. Peste 100 de oameni au murit într-o singură zi, iar bilanţul victimelor a sărit de 1.000. Şi în România numărul celor aflaţi sub supraveghere a ajuns la… 350!

Sub măsuri speciale de protecţie sunt însă doi bărbaţi ţinuţi într-o clinică din Capitală. Cei doi bărbaţi întorşi chiar din Wuhan, epicentrul epidemiei, sunt singurii români pentru care s-au luat măsuri excepţionale. Au ajuns la Bucureşti cu un avion militar şi au fost duşi într-un loc secret. Sub pază, sunt ținuți în carantină la etajul trei al unei clădiri din Sectorul 3 al Capitalei, având un tratament special, chiar dacă nu au simptomele specifice bolii. Astăzi, puţin după ora 13.00 o maşină a serviciilor sociale de la Primăria Capitalei le-a adus celor doi apă şi mâncare.

Citește și: Alte două avarii s-au produs la reţeaua de termoficare din capitală

Toţi românii care intră sub carantină impusă vor ajunge aici. Sunt peste 100 de locuri în clinică. Autorităţile au luat măsuri speciale şi în cazul celor care i-au adus acasă pe cei doi: piloţi, medici şi echipajul de bord al avionului militar. În timpul zborului cei doi bărbaţi au fost izolaţi într-o capsulă închisă etanş, ventilată şi instalată în compartimentul cargo al aeronavei.

În acest moment, 354 de români sau străini care s-au întors din China sunt sub monitorizare în întreaga ţară. Cei mai mulţi se află în Ilfov, acolo unde se află şi cartierul chinezesc şi în Constanţa.

În China oamenii nu mai suportă izolarea şi recurg la metode extreme pentru a evada din casele zăvorâte de autorităţi. Între timp, avertimentul unui epidemiolog renumit din Hong Kong dă fori întregii lumi: virusul fără leac poate contamina peste 60 la sută din populaţia globului!