Robert Negoiță: Creșele o să le deschidem în prima zi când vom avea voie legal / Paza școlilor trece în septembrie la poliția locală, edilul renunță la compania de pază înființată de primărie

1536

Robert Negoiță renunță la asigurarea pazei școlilor prin Compania Ordine și Protecție Sector 3, pe care a înființat-o în urmă cu 3 ani. Edilul din sectorul 3 le-a cerut luni tuturor școlilor și grădinițelor să suspende începând cu data de 1 mai 2020 contractele de servicii de pază încheiate cu compania primăriei, invocând starea de urgență.

“Să facem economii de bani. Nu am nevoie de pază în perioada asta”, a declarat Negoiță, precizând că “oamenii intră în șomaj tehnic, iar după 1 iunie o să ofere iarăși serviciile, până o să ne organizăm cu poliția locală”.

Citește și: Primăria Sectorului 3 are în lucru 125 de cereri de certificate de urbanism şi 65 de autorizaţii de construire, un ritm inferior lunilor trecute

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a confirmat decizia și a declarat că paza va fi asigurată următorul an școlar de poliția locală, din rațiuni de eficiență a intervenției, dar și financiare.

Edilul a anunțat că va deschide creșele “în prima zi când vom avea voie legal”. “Am primit solicitări din partea părinților”, a precizat acesta. Amintim că majoritatea creșelor funcționează în subordinea primăriilor, nu a Ministerului Educației.