Răspunsul sfidător dat de Robert Negoiță, când a fost întrebat de deplasare din China pe bani publici cu iubita: „În camera de hotel plătită de angajator pot să dorm singur sau să chem 15 prieteni”

159

Întrebat într-o ședință a Consiliului Local despre dezvăluiri, primarul Sectorului 3 a declarat că iubita lui „a meritat” să doarmă într-o cameră plătită din bani publici, deoarece lucrează pro-bono pentru o societate a Primăriei pe care el o conduce. Edilul susține că nu a greșit cu nimic, iar dacă e o diferență de preț „de vreo 5 euro” o plătește el.

Am dezvăluit în urmă cu o săptămână că Robert Negoiță a stat cu iubita la 5 stele, în China, pe bani publici. Cazarea a fost achitată de Administrația Străzi S3, o companiei a Primăriei Sectorului conduse de Negoiță, iar pe lângă această cazare au fost decontate și ședințe de masaj pentru 3 membri din delegație, inclusiv pentru viceprimarul Elena Petrescu.

„Aș vrea să aud cum comentați aceste lucru și ce poziție aveți deoarece sunt acuzații grave de abuz și deturnarea unor fonduri publice în interes privat”, a spus consilierul USR Stelian Ene, într-o ședință a Consiliului Local. Negoiță a spus ”pe bani publici, să ziceeem bani publici”, ca și cum ar face o concesie că sunt bani publici, și apoi a început explicațiile propriu-zise.

Dialogul dintre consilierul USR și primarul Robert Negoiță:
”Am auzit și eu că aș fi abuzat de faptul că în camera plătită din bani publici ar fi dormit și iubita mea. De parcă dacă n-ar fi dormit acolo aveați dumneavoastră de câștigat. Sau dacă a dormit acolo aveți dumneavoastră ceva de pierdut. În camera de hotel plătită în interes de serviciu pot să dorm singur sau pot să chem acolo 15 prieteni”, a răspuns primarul Sectorului 3.

Citește și: Autorităţile ne cer să ne spălăm pe mâini cu apă caldă şi săpun şi după aceea ne anunţă că mii de oameni din Capitală nu vor avea apă caldă 84 de zile

El a precizat că „persoana cu care a fost acolo”, respectiv iubita lui, tânăra Elena Cojocari, lucrează „pro-bono, de dimineața până seara la program, fără să primească niciun leu”.
Stelian Ene a intervenit și i-a atras atenția primarului Negoiță că dacă ar fi fost decontată o cameră single nu ar fi fost nicio problemă, dar a fost plătită o cameră dublă, iar prețul diferă cu mult la un hotel de 5 stele.

„Dacă s-a făcut o greșeală, în sensul că o fi fost dublă și o fi vreo diferență de plătit de 5 euro, o plătesc eu”, a continuat primarul Negoiță. Consilierul USR i-a cerut să explice și cum a ajuns ca prietena sa să lucreze pro-bono la Administrația Străzi Sector 3. ”A intrat în sediu și a spus că vrea să lucreze fără salariu și cei de acolo au fost de acord?!”, l-a întrebat Stelian Ene.

Consilierul USR Stelian Ene: Atunci persoana aceasta de care spuneți, nu ne interesează viața dv. personală, care spuneți că lucrează în această societate, în ce calitate lucrează? Robert Negoiță: Voluntar. Ați auzit de voluntariat? Consilierul USR Stelian Ene: Și ați avut un apel deschis pentru voluntari? Poate oricine să se ducă, să deschidă ușa și să se apuce de muncă. Robert Negoiță: E deschis pentru cei care vor, se exprimă în acest sens… Îi primim să știți.