Primarul sectorului 3, despre redeschiderea din 15 iunie a grădinițelor de stat: “E neprofesionist să anunți vineri că se redeschid de luni. Acolo sunt spații neigienizate”

165

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a criticat anunțul șefului Cancelariei premierului privind redeschiderea din 15 iunie a grădinițelor și a creșelor de stat, spunând că o astfel de decizie trebuia luată cu cel puțin două săptămâni înainte, pentru ca autoritățile locale să aibă timp să igienizeze spațiile în care vor sta copii mici, într-o perioadă cu epidemie de coronavirus.

Edilul a anunțat că vor fi sigur redeschise creșele din sectorul 3 pe timpul verii, dar în niciun caz de luni, 15 iunie, pentru că spațiile trebuie igienizate, apoi mai sunt aprovizionarea, pregătirea programelor și anunțarea personalului, toate având nevoie de mai mult timp.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: Creșele vor fi redeschise, dar în niciun caz de luni, pentru că nu se poate. Nu poți să intri într-o clădire neigienizată, nepregătită. Nu poți să faci asta de pe o zi pe alta.

Negoiță a mai spus că dacă redeschiderea creșelor de stat poate fi decisă de primărie, în cazul grădinițelor, o decizie poate fi luată doar după ce inspectoratele școlare se asigură că educatorii vor să vină la muncă în vacanță.

Citește și: Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Sute de oameni au fost evacuați: ”Dar ce suntem noi, teroriști?”

”Avem nevoie neapărat și de susținerea Guvernului, pentru că educatorii nu prea doresc să vină dacă nu sunt plătiți suplimentar. Adică, mai pe românește, acum primesc aceiași bani și dacă vin, și dacă nu vin la muncă”, a adăugat primarul sectorului 3.

Edilul a mai spus că dacă educatorii acceptă să vină la muncă, primăria va deschide grădinițele din sector. Robert Negoiță a subliniat însă că este o mare problemă că este anunțată vineri redeschiderea de luni a creșelor și grădinițelor de stat, fără a avea la acest moment normele care trebuie respectate în situația epidemiei de coronavirus.

Robert Negoiță: Consider neprofesionist, neprincipial să anunți vineri că de luni se redeschid grădinițele și creșele. În mod normal, trebuia să ne anunțe și pe noi cu două săptămâni înainte. Nu putem să funcționăm de luni pe norme pe care le vor da, eventual, miercuri.