Primăria Sectorului 3 a spart 11 milioane de euro pe stația de sortare care n-are voie să funcționeze!

2716

Primăria Sectorului 3 recunoaște sumele uriașe plătite pentru stația de sortare a gunoaielor care nu e avizată pentru funcționare, fiind construită mult prea aproape de casele oamenilor din Cățelu, Ilfov

Noi dovezi apar în legătură cu stația de sortare a deșeurilor construită la limita dintre sectorul 3 al Capitalei și satul Cățelu din Ilfov.

Ideea primarului Robert Negoiță a fost blocată de DSP și de Garda de Mediu, care nu permit activitatea în hală – cu toate că deșeuri au fost aduse încă din decembrie. Însă, de azi, sunt mult mai clare și sumele pentru care Primăria Sectorului 3 a ridicat o construcție care nu are voie să funcționeze.

Total: 11 milioane de euro

Citește și: S-a aflat! Aici este locul secret unde sunt ținuți românii aduși din China cu un avion militar

Potrivit afirmațiilor lui Lucian Rădulescu, unul dintre vecinii construcției și una dintre persoanele care a atras atenția asupra acesteia, suma este chiar defalcată: 620.000 de euro pentru terenul de 12.400 mp situat pe Drumul Lunca Vișagului, nr. 42-60; 5.000.000 de euro – sumă aproximativă – pentru construcția halei; 5.179.752 de euro pentru echipamentele stației de sortare.

În documentul înregistrat cu numărul 12.719/13.02.2020 se specifică și sursa banilor: “surse proprii și de la Bugetul Local al Sectorului 3 ca aport la capitalul social al societății SD3 Salubritate și Deszăpezire S3 SRL”.

Au apărut deja mașinile

Cu toate că, inclusiv în răspuns, Primăria Sectorului 3 menționează că lucrările sunt sistate, mașini de gunoi inscripționate cu sigla primăriei de sector au fost văzute de mai multe ori în această săptămână plecând și sosind la stația de sortare. Imagini trimise de un alt cititor arată că grămada de gunoaie din interior este mult mai mare față de săptămâna trecută.