Primăria Sectorului 3 a fost împuternicită să înfiinţeze o societate comercială care să presteze activităţi de asistenţă medicală

784

Consiliul Local al Sectorului 3 a fost împuternicit să decidă cu privire la înfiinţarea unei societăţi comerciale de interes local, cu răspundere limitată, având ca scop principal prestarea activităţilor de asistenţă medicală.

Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de pe 29 ianuarie o hotărâre în acest sens, cu 27 de voturi pentru, 6 abţineri şi 8 “împotrivă”. Ana Ciceală (USR) a criticat proiectul, apreciind că acesta este “insuficient fundamentat” şi că viitoarea societate va dubla activitatea Companiei Municipale Medicale Bucureşti. “Este implicit o palmă trasă Gabrielei Firea de Robert Negoiţă, acesta admiţând indirect că, de fapt, această Companie Municipală Medicală nu face nimic. Această companie nu mai are rapoarte de activitate pe site încă din anul 2018. Nu ştie nimeni ce face Compania Medicală. Iar Robert Negoiţă vine cu această solicitare de a înfiinţa o nouă companie peste cele încă 13 companii locale ale Sectorului 3, plătite tot din bani publici, în măsura în care niciuna dintre aceste companii – nici cele 13 locale, nici cele 22 de companii municipale – nu prestează pentru bucureşteni serviciile pe care ar trebui să le presteze. Vin şi dublează companii existente pe piaţa privată, au cheltuieli total netransparente la preţuri supraevaluate”,a arătat Ciceală.

Citește și: Primarul Sectorului 3 vrea să termine parcarea din Bulevardul Decebal până la vară: În iulie, cel mai târziu

La rândul său, Violeta Vijulie, Primvicepreședinte PNL Sector 3, îl acuză pe primarul Robert Negoiță că își bate joc de sănătatea locuitorilor din Sectorul 3. “Ciuma roșie a betoanelor, alias Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, vine cu un tupeu extraordinar și înființează o companie pe genul sugativelor de bani făcute de Firea la capitală, ca sa îngroape în contracte cu dedicație tot sistemul sanitar din sector. În ședința de pe 29 ianuarie, Consiliul Local al Sectorului 3 a fost împuternicit să decidă cu privire la înfiinţarea unei societăţi comerciale de interes local, cu răspundere limitată, având ca scop principal prestarea activităţilor de asistenţă medicală. De 5 ani militez pentru un spital in Sectorul 3 și la nivel local, dar PNL a cerut PSD-iștilor și în Parlament să pună bani în buget ca să facem măcar studiul de fezabilitate – NIMIC. Negoiță ar fi putut să facă un spital pe fonduri europene – NIMIC. Și acum vine ciuma roșie a betoanelor și îmi spune mie că se ocupă de sănătate în Secorul 3? A lăsat în paragină Policlinica Titan și în 2017 a cedat-o către Firea și acum îmi spune mie că se ocupă de sănătate? Din datoria lui la stat – 253 milioane lei – s-ar putea face un spital modern cu 260 de paturi în Sectorul 3 și acum îmi spune mie Negoiță că se ocupă de sănătate?”, se întreabă retoric Primvicepreședinte PNL Sector 3.

“Negoiță face în 2020 cu sistemul sanitar cum a făcut în 2016 cu asistența socială. În 2016, înainte de alegeri, Negoiță a dat ajutoare sociale la 55.000 de persoane, adică 12% din populația sectorului – și vorbim de adulți care votează. Sunt două variante: ori în Sectorul 3 nu sunt atât de munte cazuri sociale, iar ajutoarele sunt, în mare parte mită electorală și Negoiță trebuie să plece de la Primărie, ori în Sectorul 3 sunt atât de multe persoane care trăiesc în sărăcie, iar Negoiță nu a făcut nimic ca să le îmbunătățească situația și atunci trebuie să plece!”, a mai spus Violeta Vijulie.

Pe 14 ianuarie, Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat o hotărâre prin care solicita Consiliului General împuternicirea de a înfiinţa o societate de interes local cu răspundere limitată având ca scop prestarea de activităţi de asistenţă medicală.

Potrivit referatului de aprobare, în urma analizării activităţilor desfăşurate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3, s-a constatat necesitatea includerii unor servicii medicale complementare celor acordate în prezent. Ar fi vorba despre o structură specializată, permiţând accesul facil al cetăţenilor din categorii defavorizate la servicii medicale, care să ofere următoarele servicii:  – îngrijire socio-medicală la domiciliul persoanelor vârstnice în vederea menţinerii acestora în familie şi a prevenirii instituţionalizării;  – efectuarea în regim de urgenţă a demersurilor şi analizelor medicale necesare admiterii în colectivitate pentru persoanele fără adăpost asigurate/neasigurate medical, precum şi pentru copiii pentru care se impune dispunerea măsurii de plasament în regim de urgenţă la un asistent maternal/serviciu rezidenţial;  – asigurarea de servicii/intervenţii medicale în regim ambulatoriu pentru persoanele nedeplasabile/greu deplasabile aflate în evidenţa instituţiei;  – asigurarea de servicii/intervenţii medicale, evaluări medicale de specialitate, eliberare adeverinţe de sănătate persoanelor aflate în situaţii de criză ca urmare a calamităţilor (incendiu, inundaţii etc) care din motive independente de voinţa lor nu pot accesa serviciile medicale (lipsa act identitate, cârd sănătate, etc);  – asigurarea de servicii/intervenţii medicale în regim ambulatoriu victimelor violenţei în familie, beneficiare ale adăpostului destinat acestora, aflat în structura Direcţiei;  – evaluări medicale de specialitate necesare depunerii dosarelor de încadrare în grad de handicap pentru copii şi adulţi;  – acordarea de servicii medicale copiilor şi persoanelor adulte/vârstnice aflate în centrele rezidenţiale din subordinea DGASPC S3;  – acordarea de servicii medicale copiilor şi familiilor aflate în evidenţa instituţiei prin programele derulate în vederea prevenirii abandonului/instituţionalizării.