Familia Gagiu, proprietara Pieței Vitan, construiește un ansamblu rezidențial și un Mega Image. „Nu mi-e teamă, banii se fac pe timp de criză și război!“

1970

Familia Gagiu, proprietara pieței agroalimentare Vitan din centrul Bucureștiului, construiește un ansamblu rezidențial cu 154 de apartamente lângă Primăria Sectorului 3 și un supermarket Mega Image în zona Pallady, investiții de peste 15 milioane de euro.

Investitorii au cumpărat, recent, un teren de circa 3.000 de metri pătrați lângă Primaria Sectorului 3 și Școala 80 și pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial format din două blocuri cu 154 de apartamente și subsoluri dedicate parcărilor.

„Au costat 4 milioane de euro terenul și proiectarea, iar construcția va costa încă aproximativ 9 milioane de euro, pentru că sunt circa 18.000 de metri pătrați construiți. Mai avem de obținut un aviz de la RADET și vom începe construcția cât de curând. Acesta este cel mai mare proiect al familiei. Noi mergem mai departe cu proiectele. Nu mi-e teamă de criză. Banii se fac pe timp de criză și pe timp de război. Lucrăm cu bănci pentru finanțarea investițiilor“, a declarat Vasile Gagiu, director general Piața Vitan.

Familia Gagiu mai deține un teren, format din două loturi alipite, în suprafață de circa 3.000 de metri pătrați și amplasat în zona rezidențială din spatele fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului. Aici urmează să fie construit un supermarket Mega Image.

Citește și: În parc se intră cu relații. Ce s-a întâmplat după dezvăluiri

„Zona este privată de magazine alimentare. Avem semnat contractul cu Mega Image. Mai trebuie să obținem un aviz de la Ministerul Culturii și vom începe construcția. Investiția se ridică la circa 2 milioane de euro“, a mai spus Vasile Gagiu.

Primul proiect rezidențial dezvoltat de investitor a fost Barrio Residence din zona Pieței Victoriei. Construcția blocului cu 42 de apartamente de lux a fost definitivată în 2019 în urma unei investiții de 5 milioane de euro, iar dezvoltatorul mai are de vândut doar apartamentele de la ultimul etaj, a căror prețuri depășesc 400.000 de euro.

Principala afacere a familie Gagiu este piața agroalimentară Vitan, unde închiriază spații comerciale pentru o serie de firme. Această afacere are un rulaj anual de peste 11 milioane de lei, iar, în 2018, a raportat un profit de circa 3 milioane de lei.