Autorităţile ne cer să ne spălăm pe mâini cu apă caldă şi săpun şi după aceea ne anunţă că mii de oameni din Capitală nu vor avea apă caldă 84 de zile

91

După ce rezidenţii din mai multe blocuri situate în sectorul 3 al Capitalei au fost anunţaţi printr-o hârtie lipită pe uşă că furnizarea de apă caldă va fi întreruptă timp de 84 de zile, şeful companiei municipale Termoenergetica a dat vina pe divizia Centrale Termice, care ar fi greşit comunicarea către consumatori.

„Se execută lucrările de schimbare a acestui coş de fum, dar alimentarea se va face în paralel. Cei de la Centrale Termice l-au greşit (n.r: anunţul). Nu s-a întâmplat niciodată şi nu se va întâmpla niciodată să rămână oamenii fără apă caldă timp de 3 luni. Va fi o oprire de 24h-48h pentru conectare la sistemul de provizorat, după care se merge, se lucrează în paralel şi când se pune centrala se dă drumul”, au fost explicaţiile lui Alexandru Burghiu, director general, compania municipală Termoenergetica.

Şeful companiei dă vina pe faptul că anunţul a fost pus de „o divizie separată”, care nu a comunicat faptul că alimentarea va continua prin sistemul de provizorat, lăsându-i pe mai mulţi bucureşteni să creadă că nu vor avea apă caldă timp de trei luni.

Citește și: Facturile care arată cum primarul Negoiță a stat cu iubita la 5 stele în China, pe bani publici. Viceprimarul Elena Petrescu și-a decontat și masajul!

Compania municipală Termoenergetica a anunţat că va opri apa caldă timp de 84 de zile pentru mai mulţi locuitori din sectorul 3 al Capitalei, în mijlocul pandemiei, în vederea executării unor lucrări.

Reprezentanţii Termoenergetica au confirmat că apa caldă va fi oprită în zona pieţei Alba Iulia din Capitală pentru lucrări de intubare a coşului de fum aferent Centralei Termice Turturele, în intervalul 24 iunie – 15 septembrie 2020.

Locuitorii din zonă au fost anunţaţi de întreruperea furnizării de apă caldă printr-o simplă notificare lipită pe uşile blocurilor, care nu oferă nicio explicaţie pentru întreruperea de 84 de zile.

În anumite zone din Capitală, apa caldă a fost oprită de mai multe ori în ultimele luni, pentru perioade de 24h-48h.