Aplicația electronică pentru parcările de reședință

1211

Trei din cele șase sectoare ale capitalei nu au încă aplicaţia electronică pentru parcările de reşedinţă. Se lucrează, însă, pentru lansarea unor programe informatice de gestionare a parcărilor.

De asemenea, există o serie de discuţii legate de majorarea taxei pentru parcări, care este în prezent 50, 60 de lei pe an, în funcţie de zonă. Alex Lancuzov are detalii:

Reporter: Aplicaţii electronice dedicate pentru parcările de reşedinţă există doar în sectoarele 3, 4 şi 6, aceste servicii online fiind foarte utile proprietarilor auto, care vor să obţină un loc de parcare. (…) În Sectorul 3, de luna viitoare, se reia atribuirea locurilor de parcare libere cu licitaţie, dacă există mai multe cereri pentru acelaşi loc.

Citește și: Finalizarea proiectului “Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 – FE 68”, (cod SMIS 117116)

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Evident că n-om putea să le atribuim pe toate deodată. Acest proces va fi o chestiune permanentă. Se licitează şi online, şi prezent fizic, adică se vinde şi se spune: ”domnule, cât oferiţi pentru a lua locul de parcare?”, atunci când sunt mai multe solicitări. Şi unii zic:”dăm 50 de lei”, altul zice:”eu vreau să dau 100 de lei”. S-a adjudecat. La revedere. Nouă ne trebuie nişte criterii foarte transparente.

Reporter: La începutul anului viitor, în Bucureşti, va fi inaugurată parcarea publică de la Decebal, în Sectorul 3, cu 700 de locuri locuri.