Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Sute de oameni au fost evacuați: ”Dar ce suntem noi, teroriști?”

557

Sute de oameni au fost evacuați luni din uriașa clădire a Curții de Apel din București, pentru că un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în interior este o bombă. Autoritățile au intervenit cu zeci de mașini antitero, autospeciale ISU și câini de urmă. Au verificat fiecare colțișor al clădirii și după câteva ore au anunțat că a fost o alarmă falsă. Din păcate, astfel de alerte au mai fost în ultima lună și la alte instanțe și stații de metrou.

Zeci de polițiști, jandarmi, pompieri și ofițeri antitero au ajuns în centrul Capitalei, la Palatul de Justiție, după ce un apel la 112 anunța că un pachet exploziv s-ar afla în interior.

Imediat, traficul a fost oprit pentru pietoni și șoferi pe o bucată din Splaiul Independenței.

Peste 400 de oameni au fost evacuați din clădirea Curții de Apel. Ofițerii antitero au verificat fiecare încăpere, operațiune care durează.

Curtea de Apel este o clădire imensă, de peste 13.000 de metri pătrați, cu zeci, poate sute de săli de judecată.

Cei care aveau treabă la Curtea de Apel au fost îndepărtați cu greu. Mulți dintre ei aveau termene în instanță și nu puteau crede că toate ședințele au fost suspendate.

”Polițist: Nu puteți intra. Clădirea a fost evacuată.
Cetățean: Dar ce suntem noi, teroriști?”.

Citește și: Răspunsul sfidător dat de Robert Negoiță, când a fost întrebat de deplasare din China pe bani publici cu iubita: „În camera de hotel plătită de angajator pot să dorm singur sau să chem 15 prieteni”

După trei ore în care câinii special antrenați să detecteze substanțele explozibile au controlat toată clădirea, forțele de ordine s-au retras.

Apelul fals, dat de pe o cartelă preplătită, din zona Dristor

Polițiștii au aflat între timp că apelul fals a fost dat de pe o cartelă pre pay, din zona Zona Mihai Bravu – Dristor, din Sectorul 3.

Cel care a sunat la 112 ar fi aruncat apoi cartela și este căutat în continuare.

Este a treia alarmă falsă de amploare pentru ofițerii antitero din Capitală în ultima lună.

Acum o săptămână, au fost nevoiți să evacueze stația de metrou Eroilor, iar la începutul lunii, Tribunalul București.