STB a promis că autobuzele 104 revin de azi pe Bd. Decebal, dar nu s-a întâmplat așa

320

Autobuzele de pe traseul 104 ar fi trebuit să circule, din nou, pe Bulevardul Decebal din Capitală, începând de joi. Așa a anunțat oficial STB, însă de dimineață s-a constatat că nu s-a produs revenirea la traseul de bază. Traficul auto pe bulevardul Decebal s-a deschis deja de o lună și jumătate, însă autobuzele 104 nu au revenit și ele pe vechiul traseu.

Cum s-a ajuns aici? Circulația pe Bulevardul Decebal a fost întreruptă în luna iunie 2019. Motivul: Primăria Sectorului 3 construiește în zonă o parcare subterană cu peste 700 de locuri. Iar în cadrul acestui proiect realizat de societatea Algorithm Residential S3 SRL (deținută de primăria de sector) s-a impus inclusiv excavarea părții dintre Piața Muncii și strada Delea Nouă a Bulevardului Decebal.

În iunie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a promis că va deschide circulația pe Bulevardul Decebal la jumătatea lunii septembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

Așa că pe toată durata toamnei trecute autobuzele de pe linia 104 au continuat să circule – la fel cum făcuseră toată vara – pe trasee deviate pe străzi înguste, cu o bandă pe sens, cum e Delea Nouă.

În cele din urmă, cu o întârziere de 3 luni, s-a reluat circulația autoturismelor pe Bulevardul Decebal pe 15 decembrie. Cu toate acestea, autobuzele 104 au continuat să circule pe străduțele înguste din zonă, nu pe bulevard, spre disperarea călătorilor sătui să rămână blocați în trafic.

Citește și: Primarul Sectorului 3 vrea să termine parcarea din Bulevardul Decebal până la vară: În iulie, cel mai târziu

L-am intrebat la acel moment pe primarul Robert Negoiță de ce autobuzele 104 nu circulă pe Bulevardul Decebal. Nu cumva strada fusese reconstruită în condiții improprii și nu putea susține traficul greu?

Negoiță a declarat că Bulevardul Decebal a fost reconstruit în așa fel încât să permită chiar trecerea unei întregi coloane de tancuri. Așa că strada n-ar avea nicio problemă să susțină autobuze!

Tot în decembrie am cerut Societății de Transport Bucuresti (STB) SA să ne spună de ce autobuzele de pe linia 104 nu mai circulă pe Bulevardul Decebal și când își vor relua acestea traseul inițial.

Ne-a răspuns, dupa o lună și ceva, TPBI (din care STB SA face parte). Astfel, potrivit Asociației: “Linia 104 va reveni la traseul de bază începând cu data de 30.01.2020, ca urmare a asigurării condițiilor de circulație pentru autobuze pe Bulevardul Decebal (tronsonul cuprins intre Strada Delea Noua si Piata Hurmuzachi) precum si a avizului Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti. În urma revenirii liniei 104 la traseul de bază, TPBI a așteptat obținerea tuturor avizelor de la forurile competente, pentru a vă putea oferi un răspuns (…)”.

TPBI transmite, totodată, că urmează să anunțe public faptul că autobuzele de pe linia 104 vor reîncepe să circule pe Bulevardul Decebal.

Și chiar s-a întâmplat asta miercuri noapte când STB scria pe Facebook: “Linia de autobuz 104 revine la traseul de bază. Având în vedere asigurarea condițiilor de circulație pentru autobuze pe Bd. Decebal, începând cu data de 30.01.2020, linia de autobuz 104 revine la traseul de bază, pe tronsonul cuprins între Str. Delea Nouă și Piața Hurmuzachi, în ambele sensuri.”

Totuși, până la această oră, nu s-a întâmplat asta.